Загальна інформація


Проект «Удосконалення професійних навичок в галузі м'ясопереробки України»  реалізовується Сумським національним аграрним університетом  за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Основною метою спільного проекту є підготовка висококваліфікованих фахівців для м’ясної промисловості, які були б максимально адаптовані до  потреб і умов сучасного виробництва.

Основними завданнями проекту було:

  • Розглянути та покращити навчальні програми спеціальних дисциплін, які вивчаються підчас підготовки фахівців для м’ясопереробної промисловості;
  • Розробити програму практичної підготовки студентів на базі сучасних м'ясо та птахопереробних підприємств.
  • Розробити онлайн курс для студентів, які 60% відсотків навчання мають практичну підготовку на виробництві.

Під час реалізації проекту надавали рекомендації щодо покращення навчальних програм підприємства-партнери Сумського національного аграрного університету: ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», ГК «Нива Переяславщини».

Міжнародні експерти проекту  професор Liang Chou Hsia, та професор Dariusz M Stasiak надали рекомендації щодо покращення навчальних програм.
Під час проекту  міжнародні експерти провели лекції та workshop для викладачів та студентів Сумського НАУ.

За оновленими навчальними програмами та розробленій програмі практики пройшли навчання, виробниче стажування на ТОВ «Вінницька птахофабрика», виробничу практику ТОВ «Глобинський мясокомбінат» 30 студентів  факультету харчових технологій Сумського НАУ.